Wie zijn we?

'The Band'

MORENKO Pop Rock Coverband

MORENKO is een band met voorgeschiedenis. In een vorig bestaan waren we ook bekend als “Tight’n’juicy”, “Teejay” of “New Deal” met elk zijn eigen successen en muzikanten. Zelfs het Sportpaleis, het voorprogramma van “Antwerpen Zingt” of optredens in Zwitserland kunnen we aan ons palmares toevoegen. We werkten ook al samen met Jean Bosco Safari, Wanda Joosten en bandleden van Monza.

Enkele jaren geleden namen we een nieuwe start, en covergroep Morenko was geboren!

Jan

Deze zingende schilder had al van op jonge leeftijd de muziekmicrobe te pakken.
Muziekacademie , notenleer en saxofoon maar dat was het niet, hij moest en zou frontman worden van een coverband. Zo gezegd zo gedaan en op zijn 18 de begint hij te zingen in een plaatselijke coverband. Na 10 jaar de buurt onveilig te hebben gemaakt komen er nieuwe uitdagingen.
De grotere podia opzoeken en ja, enkele coverbands later komt hij terecht bij La Cuenta waar hij nog 5 mooie jaren kon beleven .
Sinds kort staat hij bij Morenko op het podium en vol overgave gaat hij hier zijn rol als zanger /entertainer vervullen. Hij zal jullie meenemen door de 70 80 en 90’s en z’n enthousiaste zal aanstekelijk werken zodat de beentjes zullen kriebelen en de stembanden zullen trillen ……

Michel

Een man van weinig woorden maar een ziel vol muziek. Hij bast zichzelf een weg naar je hart en verovert elke vrouwelijke fan met zijn hoge aaibaarheidsfactor.

It’s all about that bass!!!

Kristof

Kristof is de toetsenist bij MORENKO. Op zijn 14de ging hij al met zijn vader op pad als roadie om bij ‘’Jimmy and the real five’’ zijn veel te zware orgel te dragen. Deze rakkers hadden zelf nog de 60’s meegemaakt. Van het één kwam het ander en al gauw verzorgde hij zelf optredens in binnen- en buitenland met tal van artiesten zoals Sandrine, Rene Froger en Frans Bauer. Bij MORENKO keert hij terug naar de coverband-roots en geeft gas zoals nooit tevoren…..

Ralf

Vanaf het prille begin speelt hij al bij de groep maar durfde ook wel eens zijn grenzen te verleggen met andere projecten zoals: “In sé” en “Me and the boys”. De gigs waarbij hij samen met Jean Bosco Safari het podium op klom in Zwitserland waren super! Met blues in zijn hart, een Godin in zijn handen en het nodige enthousiasme is elk optreden een extra vinkje in zijn muziekverhaal.

Christel

Het podium is de speelplaats waar ze maar wat graag op vertoeft! Met veel plezier en passie zingt ze de nummers die haar nauw aan het hart liggen en geniet met volle teugen wanneer het publiek dan ook helemaal meegaat. Aan enthousiasme alvast geen gebrek!

Jimmy

Al vanaf zijn tiende zette Jimmy zijn moeders keuken op stelten door op potten en pannen te kloppen. Omdat deze situatie onhoudbaar was geworden kreeg hij op zijn elfde een echt drumstel. Nu kon het echte werk beginnen! Op zestienjarige leeftijd begonnen de eerste muzikale experimenten in een plaatselijk groepje om vele bands later samen met Morenko de Vlaamse podia onveilig te maken. Bovendien knutselt Jimmy al even graag aan zijn drums dan dat hij er op speelt. Daarom gebruikt hij al jaren steevast een zelfgebouwd drumstel.